Informatiile despre trecutul Christinei Lehmann trezira banuieli atat comisarului Dahmen cat si colaboratorilor sai. Iata detaliile pe care le aflara acestia : in dimineata zilei de 27 septembrie 1952, Lehmann sosi acasa dupa ce mai inainte trecuse pe la frizer pentru a-si aranja parul ; in timp ce se odihnea, pe neasteptale, fu apucat de convulsii si muri.

Doctorul Wattrin, chemat sa examineze cadavrul, atribui decesul unei peritonite, diagnostic care i se paruse cel mai probabil, daca se tine seama de ulcerul stomacal de care suferea omul cat si de patima betiei. Totusi, acesta sa fi fost adevarul ? Convulsiile, care precedasera moartea lui Lehmann, nu te faceau sa te gandesti si la cele care provocasera moartea Anniei Hamann ?

Christa Lehmann nu a negat niciodata ca decesul sotului ei a fost pentru ea o usurare. Dupa disparitia mozaicarului, apartamentul Christei deveni un loc de “randez-vous”. Nu se mai stia numarul amantilor tinerei femei, iar disputele cu socrul sau se inmulteau. Batranul Valentin Lehmann era in prezent singurul obstacol in calea vietei libertine pe care intelegea s-o duca Christa. La 14 octombrie 1953, la o jumatate de ora dupa micul dejun, in timp ce ea circula prin oras, batranul Lehmann cazu mort. Un medic chemat de trecatori, presupuse ca este vorba de o criza cardiaca. Era foarte probabil, dar oare era asa ? Daca Valentin Lehmann disparea, Christa devenea singura stapana a apartamentului si in masura sa se dedea in voie, in compania Anniei Hamann, placerilor procurate de vizitele unor barbati.

Totusi, mobilul mortii Evei Ruh parea dificil de gasit, in timp ce cel care ar fi impins-o pe Christa Lehmann sa-si suprime sotul si socrul era clar ca buna ziua. si daca se accepta ideea ca aceasta femeie era o criminala care nu ezita niciodata sa indeparteze orice obstacol care-i statea in calea realizarii dorintelor sale, se putea presupune ca Eva Ruh, ea insasi, dintr-o cauza sau alta, ar fi stat in calea Christei Lehmann.

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?