Cineva m – a intrebat de curand cum consider eu adolescenta. De la gesture, la cuvinte, la sentimente ascunse sau opinii exprimate direct, toate reprezentau un interes. Am decis totusi sa ii raspund prin cateva randuri in mod indirect.

Sper sa va regasiti adolescenta, mai mult sau mai putin. Puteti oricand contraargumenta sau shimba randurile cu opiniile voastre. Enjoy reading:

‘Amintirile il faceau sa regrete timpul nesuferit in care traia, plin de libertati necuvenite si placeri infatuate. Din adancul sau, un secret ciudat iesea la iveala prin privirea trista aruncata in vazduhul senin.

In copilarie, obisnuia sa priveasca apusul si sa regrete culoarea cerului. Ii spusese cineva ca e sange rezultat din lupta dintre bine si rau, dintre Dumnezeu si Diavol si se temea.

stia ca Dumnezeu e cel mai puternic, iar vestea ii adusese dezechilibru in lumea lui mica si nehotarata. Se temea pentru victoria Divina si se ruga mereu sa fie sangele celor din iad.

Intr – o seara, se hotarase sa se roage sa moara, crezand ca Domnul poate va avea nevoie de el in lupta Sa, iar de atunci trecusera 11 ani. Se ruga inca, desi acum dorinta era data de alte motive.

In fiecare seara isi ruga simturile sa il paraseasca si inima sa inceteze sa bata, fara ca cineva sa afle asta vreodata. Avea destule secrete pe care nu le spusese parintilor, sau prietenilor. Cine ar fi crezut ca la 6 ani se ruga sa fie inger doar din altruism si teama pentru ceilalti, ori ca tot atunci si – ar fi dat sufletul pentru fiecare din cei din jurul lui ? Era destul de complexa fiecare gandire pe care si – o suprimase inca de pe atunci.

Coborandu – si privirea afla un vechi loc in care tot prin copilarie se ducea, doar pentru a – l citi Eminescu, sau pentru a scrie scurtele si puerilele sale poezii. isi suprimase intre timp mare parte din aceasta latura sensibila si ajunsese mai mult o problema neinteleasa.

Scoala ii parea un mediu destul de absurd din care sa se poata invata ceva, iar teoriile sale o aminteau doar ca pe o cladire destinata educatiei primare, nicidecum creari unui caracter sau a unei opinii obiective despre viata. Ajunsese intr – un timp sa creada ca are multe de invatat si ca nu le va afla din incompetenta celor din jur.

Astfel, a inceput fara sa isi dea seama sa nu dea mare importanta acestei institutii. Il deranja inexistenta plurivalentei in cazul majoritatii asa ca nu dadea mare credit profesorilor. ‘

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?