Probabi intrebarea adolescentilor eu am 17 si recunosc, nici cea mai mica atractie fata de alcool. Norocul meu. Totusi, sa dezbatem subiectul Bautura te face mai cool ? Mai puternic ? Mai curajos ? Poate mai tare ? Poate mai bun ? Poate ca te face mai interesant ? Nu sunt de accord cu niciuna din aceste posibilitati. In opinia mea, alcoolul doar permite greselilor sa aiba loc, prin disimularea atentiei.

Desi sunt o fire rebela, deciziile luate in viata nu s – au intersectat cu niciunul din drogurile acestui secol, fie ele usoare sau puternice, legale sau ilegale. Mi – am permis sa nu accept bataile de joc ale celor din jor, fie ca faceau sau nu referire la mine, dar nu am avut nevoie de curajul alcoolului pentru asta.

Mi – am permis sa inchid gura profesorilor prin atitudinea libertina si caracterul puternic, fara a ma folosi de ajutoarele bauturii. Mi – am permis mai mereu sa fac prostiile copilariei, fara a fi atras de alcool.

Nu tin minte ca alcoolul sa ma fi facut sa ma bucur de vreo fata, si chiar dimpotriva, fiind singurul treaz din grup, reuseam sa plec cel mai repede cu o copila din locatia in care ne aflam.

Nu stiu sa fii folosit alcool pentru a avea curajul batailor in strada. Si aici, s – a intamplat dimpotriva: eram destul de atent, de rapid si echilibrat sa imi cunosc abilitatile si sa le multiplic. Importanta e calmitatea si responsabilitatea. Mai mereu m – am retinut in cazul conflictelor cu persoanele in stare de ebrietate, pentru a nu le face un rau prea mare.

Consider ca alcoolul slabeste organismul, si psihicul, permitand erori grave. Nu ajuta la agatat, nu ajuta la batai, nu ajuta la distractie, nu ajuta la nimic. E doar un lichid care face rau organismului. Desigur, nu strica in cantitati reduse, iar uneori probabil ca nici betiile cu prietenii nu strica, depinde de fiecare. Nu incurajez totusi

Acum ca alcoolul nu ajuta, si tot vrem sa fim mai populari, poate gasim alte retete. Poate ca ne gasim calea de a fi inteligenti fara a fi tocilari, amuzanti fara a fi penibili, interesanti fara a ne prezenta defectele.

Poti fi in tacere tipul care a avut multe fete, pozand in prietenul tuturor; poti fi tipul popular care sa le retina atentia, fara a fi un retard cu manele indesate pe gat.

Alcoolul te face mai tare ? Stiu ceva mai penibil: maneaua te face cool.

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?