Astronomia este stiinta despre astri si Univers. Termenul vine de la grecescul asirom care inseamna astre si nomos, care inseamna lege. Anual, noi descoperiri inlesnite de zborurile cosmice aduc noi date in ceea ce priveste Cosmosul.

Toate corpurile existente in spatiu formeaza Universul. Constituit din miloane de stele si nebuloase, din planete si sateliti, asteroizi si comete separate de spatii goale si gigantice, din miloane de galaxii si roiuri de galaxii sau mari “viduri” de galaxii, Universul este urias. Practic, nu se cunoaste marimea Universului. El pare infinit.

Distantele uriase dintre spatiile Universului se masoara in ani lumina, o unitate de lungime egala cu distanta parcursa de lumina intr-un an (aproximativ 9,46 milioane de milioane de km).

Aceasta stiinta a cerului. Astronomia, este una dintre cele mai vechi, fiind numita pe drept cuvant “Profesorul de civilizatie al omenirii.” Etapele cunoasterii lumii astrale corespund etapelor de dezvoltare a societatii umane. inca din Antichitate observarea cerului a constituit o tentatie si o provocare.

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?