Zilele trecute mi – am strans prietenii pentru un film acasa. Am facut aprovizionare, bere, sucuri, chiar si vinuri de ceva ani si multe, multe prostii de rontait. Cu aprovizionarea facuta, a mai ramas doar filmul de ales.

Dupa ce am dat cateva telefoane, am reusit sa fac rost de renumitul “Avatar “, reusind sa dau intre timp un search pe Google, pentru a afla cat mai multe despre acesta.

Am citit un synopsis obosit care anunta un film destul de “american ” ( ceea ce vrea sa insemne ca majoritatea lucrurilor se aseamana cu razboiul din Iraq, majoritatea rai, unu” singur bun, ala reuseste in ultimul moment, ramanand cu o multime de regrete, oameni/, respectiv umanoizi cu maini, capete rupte, distrugere in masa, bataie de joc, prostie tipica a poporului, precum si altele ) am aflat si eu ca “200 de ani in viitor, Jake, un veteran de razboi paralizat, este adus impreuna cu alti pamanteni pe planeta Pandora.

Aceasta este locuita de o rasa umanoida, Na'vi, o veche civilizatie deloc incantata de oaspeti. Jake si semenii sai trebuie sa lupte pentru a – si gasi locul pe luxurianta Pandora si intre timp tanarul se indragosteste de Neytiri, o localnica. Avatar este primul lungmetraj pentru marele ecran al lui James Cameron dupa cel mai profitabil film din toate timpurile, Titanic. ”

Sperand ca sinopsisul nu v – a oboist, comunic parerile despre preaminunatul film. M – a enervate fiecare animatie, vorba unu amic, ” daca iti plac desenele cu zburatoare, baga un “Avatar” sa iti treaca timpul “.

Au fost zvonuri care au anuntat ca Avatar a fost cel mai scump film din istorie avand un buget de 300 milioane $, zvonuri infirmate, bugetul oficial anuntat fiind de 230 miloane $. Unde dracu” s – au dus banii ? Cu juma” din suma, dau pariu ca a fost folosita pentru toate desenele urmarite in copilaria mea, din care macar am ajuns sa invat cate ceva, sau sa ma amuz ce si ce.

Pentru cei ce inca nu l – au vazut, filmul este o animatie sub nivelul celor din copilarie ( Tom$ Jerry, Bugs Bunny s. a. m. d. ). Plin de zgomote caudate si imagini puerile, ramane un mister cum acesta a urcat in topul celor cu cele mai mari incasari.

Alte intrebari ar fi: de ce l – au interzis in China, unde dracu” s – au dus banii in film, dar si de ce s – ar omora cineva sa invete limba vorbita in film ( Na ” vi ), daca ar fi intregi la cap ?

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?