Candva o tara frumoasa, plina de valori, Romania se autodistruge, aruncand la gunoi toate genele stramosilor. Oriunde in jur se vede cum tara asta isi pierde toata frumusetea si unicitatea prin noile generatii care tind din ce in ce mai mult sa copieze modele vestice, in loc sa isi croiasca propriul vis si implicit propria personalitate.

Daca as fi pus vreodata in alta tara in pozitia de a spune numele tarii din care sunt as ezita, ori chiar evita sa dau razpunsul. Majoritatea prietenilor plecati fie la studii, fie la munca in tarile vestice imi povestesc cat de greu e cu eticheta de roman, indiferent de calitatile avute. Adesea ii intreb cum se vede din afara Romania si raspund concis : “Nu se vede …”

Sunt si motive care ma fac sa tresalt cu gandul la Romania; prieteni, fetele cu zambete de ingeri, atat de simple dar si de mirifice, lipsite de ifose si de fariseism, dar atat de aproape de idealul unui barbat.

Mi-e rusine de tara mea pentru ca romanii asculta manele;

Mi-e rusine de Romania pentru ca majoritatea romanilor sunt cersetori in tarile vestice;

Mi-e rusine de tara asta pentru ca are atatea lucruri frumoase de care noi ne batem joc;

Mi-e rusine de Romania noastra pentru ca e plina de nonvalori;

Mi-e rusine de Romania pentru ca e lipsita de aparare, iar noi o atacam prin atitudinea atat de argonata;

Mi-e rusine de Romania pentru ca imi va oferi fata visurilor, pe care o voi rapi din Universul nostru magic, doar pentru ca nu suntem singuri;

Mi-e rusine de tara mea, de lume si de Dumnezeu pentru ca nu pot face nimic sa ma schimb macar pe mine…

Avem nevoie de un model, nu trebuie sa fim copiile acestuia, doar inspirati…

Avem nevoie de un model …

-Autor: Vancea Catalin-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?