Scoala, marele laborator al oamenilor mari, care ii trasnforma pe copiii lipsiti de aparare in cobai. Acum, fara sa dramatizam si sa tragem de par fiecare cuvant, cam asta e. Dificil adevar…

Pentru cine nu e la curent cu toate modificarile din sistemul de invatamant, ei bine… treaba s – a imputit intre timp. Devenim usor, usor cobai ai guvernului care isi indeamna ministrii sa isi experimenteze idele de la an la an, de la luna la luna, sau, in ce mai bun caz de la un mandat la altul.

Recunosc, nu sunt tipul elevului constiincios, care frecventeaza orele fara absente si ca nu sunt nici tocilarul perfect.

Nu sunt nici rebelul care nu viziteaza anual scoala, si chiar si cu medii scazute pe buna, sau pe ne – buna dreptate reusesc sa imi mentin o linie de 9, sau peste 9 la mediile anuale. Majoritatea mediilor ” mici ” sunt datorate ” bunei intelegeri ” cu domnii profesori si toleranta scazuta la tampeniile dictate anost si aritmic.

Scoala se transforma din an in an tot mai mult intr – o masinarie politica si isi pierde neutralitatea in luptele economico – politice. Elevii simt, elevii stiu, isi pierd interesul pentru lectiile predate cu ipocrizia maiestuoasa a profesorilor si prefera sa isi piarda in alte modalitati timpul.

Cand scoala e o unitate de sine statatoare, cand profesorii isi acorda dreptatea prin fapte, si nu isi atribuie raspata pentru cuvinte, cand elevii vor ajunge in clase si se vor bucura de caminul cald si linistea altor zile de adolescenta, cand toate vor fi asa cum ne dorim, fara politica, ipocrizie, stranii preferinte si puteri, cand nu va conta pe cine cunosti mai sus decat gradele judetene scoalare, pentru a reusi, probabil nici profesorii nu ar trebui sa se mai teama de importanta scazuta pentru ore, a elevilor.

Ca dracu”, scoala e un laborator si eu sunt un exemplu de cobai… oare ce mai fac anu” asta cu mine ?

-By Praph-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?