Fiecare speranta si dorinta, fiecare plan de viitor si idee, e considerata un vis ce in timp isi va afla neimplinirea.

Discutiile cu cei maturi despre drumul in viata nu vor aduce niciodata un tanar pe drumul bun, reusind insa cu lejeritate sa se piarda in fiecare gand atent ales pana atunci.

Incearca sa le spui ca vei reusi, cu siguranta iti vor spune ca visezi. Iti vor aduce ca argument viata fiecaruia. Vor uita insa ca tu vrei sa fi un altul, vrei sa deschizi tu insuti drumuri noi, noi crezuri si vise ale umanitatii.

Si de ce nu ai reusi ? Ai viata, ai suflet, priviri ce pot sa incalzeasca si ganduri ce uimesc ; ai cuvinte ce pot convinge si soapte ce pot atrage. Nu iti lipseste nimic. Te lupti pentru inteligenta si fondul cuvintelor tale cu cei ce consideri ca isi merita locul in drumul tau, evitand sa te complici cu toti cei ce te cunosc si iti condamna uneori ideile.

Daca nu vor crede de la inceput, probabil vor ramane neincrezatori si sincer, e de dorit sa convingi 10 oameni din primele incercari, decat sa te lupti cu profi care nu cred in caldura ta. Retine – ti cuvintele pentru cei ce vor sa le auda, pentru cei ce te privesc de la acelas nivel si nu te considera un copil mult prea mic sa poata cunoaste. De aici vine pana la urma puterea fiecaruia .

Sa ne amintim de Einstein care spunea ca nu a incetat niciodata sa fie copil. Sa ni – l amintim pe Creanga, pe Eliade, pe Teodoreanu, toti cei ce au lasat in urma o mostenire si au afirmat cu tarie ca nu au incetat sa fie copii .

Se spune ca sunt vise si ca nu pot fi atinse pentru ce mai luptam ?

-By Praph-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?