La sfarsitul oricarei povesti ne asteapta tristetea.

Trebuie sa cautam dragostea acolo unde suntem, chiar daca asta ne – ar costa ceasuri, zile, saptamani de deceptii si tristeti. Caci in clipa in care pornim in cautarea iubirii si ea porneste in intampinarea noastra. si ne salveaza.

Suferim fara rost: pentru ca in dragoste se afla samanta cresterii noastre. Cu cat iubim mai mult, cu atat suntem mai aproape de experienta spirituala. Adevaratii iluminati, cu sufletele lor incendiate de Iubire, invingeau toate prejudecatile vremii. Cantau, radeau, se rugau cu voce tare, dansau, participau la ceea ce Sfantul Pavel numea ” nebunia sfanta “.

Erau veseli – pentru ca cine iubeste invinge lumea, nu – i e teama ca pierde ceva. Adevarata iubire este un act de total abandon.

Dragostea poate fi o experienta mai inspaimantatoare decat aceea de a te afla fata in fata cu un arcas care tinteste spre inima ta. Daca sageata isi nimereste tinta, esti mort si de restul are grija Dumnezeu. Daca te loveste dragostea, trebuie sa – ti asumi singur consecintele.

Razboinicul stie ca bataliile pe care le – a dat in trecut au sfarsit intotdeauna prin a – l invata cate ceva. Dar invatamintele acestea l – au facut pe razboinic sa sufere mai mult decat ar fi fost necesar. Nu doar o data si – a pierdut timpul luptand pentru o minciuna. si a suferit pentru persoane care nu erau la inaltimea dragostei lui.

Razboinicului nu – i este teama sa planga din pricina unor necazuri vechi sau sa se bucure de noi descoperiri. Cand simte ca a venit ceasul, lasa totul si pleaca in aventura mult visata. Cand pricepe ca e la limita rezistentei, iese din lupta, fara a se invinovati ca a facut una, doua nebunii neasteptate.

A juca rolul de suflet caritabil li se potriveste doar celor carora le e frica sa ia vreo atitudine in viata.Totdeauna e mai usor sa crezi in propria ta bunatate decat sa – i infrunti pe ceilalti si sa lupti pentru drepturile tale. Totdeauna e mai usor sa – ti auzi o jignire si sa nu raspunzi cu aceeasi moneda decat sa ai curajul de a te angaja intr – o lupta cu cineva mai puternic.

In fiecare dintre noi este un ceasornic ascuns si, ca sa faci dragoste, aratatoarele ambilor insi trebuie sa indice aceeasi ora la acelasi timp. Doua persoane care sunt impreuna si se iubesc mult trebuie sa – si potriveasca aratatoarele, cu rabdare si perseverenta, cu jocuri si reprezentatii ” teatrale “, pana cand inteleg ca a face dragoste e mult mai mult decat o intalnire.

De aceea e asa de important sa lasi anumite lucruri sa treaca. Sa le dai drumul. Sa te desprinzi de ele. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nimeni nu triseaza, uneori castigam, alteori pierdem. Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful. Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma – te in cine esti.

Dintre toate posibilitatile pe care le – a gasit omul ca sa – si faca rau siesi, cea mai rea a fost Dragostea. Suferim mereu pentru cineva care nu ne iubeste, pentru cineva care ne – a parasit, pentru cineva care nu vrea sa ne paraseasca. Daca nu suntem casatoriti inseamna ca nu ne iubeste nimeni, daca suntem casatoriti – transformam casatoria in sclavie.

La urma urmei, ce e fericirea ? Dragoste, se spune. Dar dragostea nu a adus si nici nu va aduce vreodata fericirea. Dimpotriva, nu e decat neliniste, un camp de lupta, nopti nedormite, cand ne intrebam daca e bine ce facem. Adevarata dragoste este plamadita din extaz si agonie.

Traieste totul intens si pastreaza ceea ce ai simtit ca pe un dar de la Dumnezeu.
Deceptiile, infrangerile, descurajarea sunt instrumente pe care Dumnezeu le foloseste pentru a – ti arata drumul.

Drumul intelepciunii inseamna sa nu – ti fie teama sa gresesti

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?