Capitolul I

Mini vine acasa la Rimi. Sia ii raspunde. Lina o intampina pe Mini si ii zice ca Sia e o nepoata de-a ei. Sia cere voie sa iasa afara, unde era Lica, tatal ei, asteptand-o. Lina ii arata lui Mini casa. Aflam ca Sia sta la Rimi si ca doctorul Rim a avut guta. Sia se intoarce si Mini pleaca.

Capitolul II

Este prezentat Lica Trubadurul, atat fizic cat si moral. Cei doi discutau sub fereastra casei si erau vazuti de doamna Vera, vecina Rimilor, care era foarte suparata, crezand ca cei doi sunt iubiti.
Aflam povestea vietii doctorului Rim. El se casatorise cu Lina numai pentru bani si se considera o victima a acelei casatorii. Dorea sa puna mana pe averea Linei.
Sia se intoarce de afara, unde vorbise cu Lica. Este intrebata ce mai face si cum se mai simte Lica. Ea raspunde scurt. Lina, Rim si Sia iau masa in sufragerie.

Capitolul III

Este narata povestea lui Lica si rolul fetei in viata lui. Lica este un om simplu, comod, caruia ii plac banii usor castigati. Fusese in armata, dar se lasase din cauza unei directoare de la o scoala primara, cu care a avut o aventura. Incepuse insa razboiul si Lica fusese chemat la regiment. Cand Lina refuzase sa aiba grija de Sia, el o lasase in grija directoarei. In drumurile lui, Lica se imbolnavise de o puternica febra. Dupa ce se intorsese sa vada ce mai face Sia, el a plecat cu ea, directoarea nefiind acasa. La un moment dat Lica a hotarat sa se retraga definitiv din armata.
La prima intalnire cu Lica, Rim se aratase demn, dar politicos. Lica venea sa o viziteze pe Sia la scoala de infirmiere si era glumet cu toata lumea.Intr-un final, Lica o plsase pe Lina in casa la Rimi.

Capitolul IV

Este relatata intalnirea lui Lica cu printesa Ada, intr-o zi, pe strada. Dupa un timp, Ada il cautase pe Lica. Aflase ca este ruda a doamnei Hallipa-Draganescu. Maxentiu, sotul Adei, print nobil, este obligat de Ada sa ii faca cunostinta cu doamna Draganescu.

Capitolul V

Aflam ca Maxentiu este bolnav cu plamanii. El era multumit sa fie lasat in pace si sa stea sa zaca in pat. Nu voia insa ca lumea sa stie ca este bolnav ; din acest motiv tusea foarte incet si incerca sa nu lase sa se vada boala.
Intr-o dimineata Ada i-l prezinta pe Lica lui Maxentiu. Ii spune ca Lica se va ocupa de caii noului grajd pe care Ada dorea sa-l infiinteze. Lica refuza postul oferit de Ada.

Capitolul VI

Mini se duce si discuta cu Nory, spunandu-i ca Lina doreste sa o vada. Discuta de asemenea si despre sora Elenei Draganescu, cat si despre concertul organizat de Elena. La coafor vin si Elena cu sora ei mai mica, Mika-Le. Urmeaza o caracterizare a domnului Draganescu.

Capitolul VII

Este prezentata figura lui Maxentiu. El isi aduce aminte de mama sa, o dansatoare de cabaret pe nume Zaza. Aflam apoi efectele bolii sale asupra fizicului cat si a psihicului.

Intre timp, la grajduri, Lica primise raglanul englezesc pe care il comandase. El fumeaza o tigare din foi oferita de domnul Whip, desi nu are voie. In spatele lui apare Ada, care doreste sa faca o inspectie la grajduri. In timpul inspectiei, Ada gaseste tot felul de cusururi absurde la cai. Lica isi propune sa plece definitiv. La o ultima remarca facuta de Ada, Lica o loveste cu cravasa peste maini. Ada ii cere lui Lica ceva sa-i treaca usturimea si acesta o duce in biroul lui, unde ii da cu niste vaselina.
Mister Whip ramasese afara.

Capitolul VIII

Ada face publicitate concertului organizat de Elena Draganescu. Ada gaseste modul ideal de a-l face pe Lica sa fie cunoscut de toata lumea si de a intra si la receptiile doamnei Elena Draganescu: varul lui Maxentiu, Marcian. Ea il invita la ei sa-l viziteze pe Maxentiu. De asemenea, incearca sa-l faca sa-si doreasca sa participe la concertul dinn muzica de Bach. Maxentiu isi doreste sa plece la Leysins. Ada il face pe Marcian sa participe la concert. De asemenea, ea il neglijeaza pe Lica.
Lica insa isi face un nou veston si un set de calarie ca al domnului Whip.
Dupa ziua de curse, Lica hotaraste sa se duca la Sia.
Ada se cearta cu Maxentiu si ii spune ca il va concedia pe Lica.

Capitolul IX

Sia il tot asteapta pe Lica sa vina. De cand acesta nu mai venise, Sia se ceertase cu lina foarte tare. Aflam despre grupul muzical format de doctorul Rim si “Oyra”, o interjectie care o folosea atunci cand era fericit. Lica apare la casa Rimilor si e intampinat de catre Sia. El intra in casa si discuta cu Rimii despre curse si cai, fiind tratat ca un invitat de elita. Dupa plecare, Sia doreste sa se certe cu tatal sau si il ameninta ca se va iubi cu doctorul Rim. Lica nu raspunde provocarii si pleaca. Se povesteste despre gemenii Hallipa, ajunsi doctori.
In casa Rim totul revenise cat de cat la normal. Doctorul Rim incepuse sa cante la vioara si sa flirteze cu Sia.

Capitolul X

Mika-Le fusese in spital, pan cand a fost luata de sora ei mai mare, Elena Draganescu si dusa la ea acasa, find angajata pe post de secretara. Elena ii zicea Norica. De asemenea, Elena, dorind sa organizeze concertul din muzica de Bach, avea nevoie de Rim. Si fiindca acesta nu aparea la repetitii, Elena o trimisese pe Nory sa vorbeasca cu el sa vada ce face. Ea merge la casa Rim si il intreaba pe doctor de ce nu e niciodata acasa cand suna. Dupa aceea o intreaba pe Lina de ce o mai tine pe Sia in casa, deoarece domnul doctor Rim se insanatosise. Lina o ia deoparte, o duce in camera ei si acolo ii arata certificatul de nastere al Siei, spunandu-i ca este fiica ei si ca Rim nu banuieste nimic.

Capitolul XI

Mika-Le era plina de admiratie pentru sora ei mai mare. La un concert cantat in casa Elenei, aceasta o pofti pe Mika-Le sa bea ceaiul cu ei si cu Nory. Aceasta din urma era suparata pentru ca lui Mika-Le i se spunea Norica, nume foarte apropiat de al ei. Dupa termnarea concertului, Lina mai sta si discuta cu Mini si cu Nory despre gemenii Hallipa, care doreau sa vina sa o vada pe Elena. Dupa ceea subiectul de dscutie se schimba in directia Rimilor si a lui Lica, ele discutand despre faptul ca Sia era fiica lui Lina si a lui Lica.

Lina cazuse pe scara beciului si isi luxase piciorul stang
Sia dorea sa vina Lica sa o ia de la casa Rimilor si sa fie ca inainte. Lica insa, desi ii trimitea scrisori in care ii spunea ca va veni, nu aparea. Lica incercase sa ii spuna Adei ca Sia este fiica lui, dar nu reusise.

Capitolul XII

Elena Draganescu primeste o scrisoare din partea printesei Ada, in care I se spune despre Marcian. Cand ceilalti muzicanti sunt anuntati de venirea lui Marcian, linistea repetitiei este tulburata. Toti sunt curiosi sa afle cat mai multe. Marcian si Elena pun la cale ultimele pregatiri legate de concert.

Capitolul XIII

Rim vine regulat la repetitii. La inceput, prezenta lui Marcian i se pare neplacuta, deoarece se considerase factorul principal, dar mai apoi se obisnuieste cu el. Maxentiu, in continuare bolnav, sufera o hemoptizie.
Lica este facut cunoscut la toata lumea, fiind acum un nobil in ochii tutruror. In relatia cu Sia, nu mai facuse nimic. Nu mai dorea sa o aduca la el. De altfel, prevenise pe gazda in cazul aparitiei fetei, sa nu o lase sa intre.
Familia Maxentiu si Marcian se duc la repetitia concertului. Marcian o intalneste pe Mika-Le si elena ii face prezentarile.
Concertul este amanat din cauza mortii unei matusi a Elenei, tata Gramatula. Intr-o zi, venind acasa, domnul Draganescu adusese pe Marcian cu el. Elena ii spune lui Maxentiu sa plece la Leysins si, dupa un timp, acesta accepta.

Capitolul XIV

Rim incepe din nou sa lipseasca de la repetitii. Pe de alta parte, el ii spune Siei ca Lica nu putea sa mai aiba grija de ea si ca i-o lasa lui. Sia se supara. Elena o roaga pe Mini sa ii duca o scrisoare lui Rim si aceasta se hotaraste sa o lase in cutia de scrisori. Insa nu o face, livrandu-i personal scrisoarea. Mini discuta cu Lina despre baba ei.

Capitolul XV

Lina afla despre legatura lui Rim cu Sia si se supara. Dupa aceea ii spune lui Sia ca ea e mama ei si Lica tatal. Ea se duce si la Rim si ii cere socoteala, apoi, vazand ca nu-l intereseaza, ii spune si lui despre Sia. Acesta ramane mirat, nebanuind nimic, dar nu se manifesta. Dupa un timp in care nu isi vorbesc, Lina vine la Rim si ii spune ca vrea sa plece Sia. Acesta nu e de acord. De atunci Rim se ferea de Lina.

Capitolul XVI

Ada primeste vesti de la Maxenti, aflat la sanatoriul din Leysins.
Lina o trimite pe Sia departe. Aceasta se duce la lica acasa, dar il gaseste plecat; se duce apoi la facultate, unde ii gaseste pe gemenii Hallipa. Lina afla mai apoi ca Sia sta cu gemenii intr-o casa pe strada Minervei.

Capitolul XVII

Repetitiile ii ocupau Elenei Draganescu aproape tot timpul. Rim ia parte cu regularitate la repetitii. Sia, fiind insarcinata, trebuia sa nasca si nu avea unde, deoarece Lina nu voia sa aiba grija de ea. Pana la urma, Sia este operata de un doctor si nu doreste sa afle Lica.
Marcian repeta tot mai mult, fiind foarte multumit de modul in care decurgeau lucrurile. Sia moare. Inmormantarea era in ziua de miercuri, cu o zi inainte de concert.

Capitolul XVIII

Ziua repetitiei generale. Totul este excellent.
Urmeaza in ziua urmatoare inmormantarea Siei. Toata lumea e prezenta. La sfarsit, cand toti pleaca, apare si Lica. Marcian pleaca cu Elena la palat si a doua zi e gata sa dirijeze concertul.

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?