Problema tinerilor din ziua de azi: a fi gras, sau a fi slab ? Majoritatea adolescentilor se confrunta cu probleme de greutate, fie datorita hormonilor, fie a metabolismului. Totusi, nu intram in probleme medicale; gras sau slab, cum e mai bine ?

Eu unul sunt un tip de 17 ani, la 65 de kg si cu o inaltime de 180cm. Putin prea slab pentru aceasta inaltime, insa, asta nu m – a impiedicat sa joc fotbal de performanta, pana cand mi s – a interzis din cauza scolii, nici sa “agat ” destule tipe. Gras sau slab ? Irelevant.

Totul sta in gandire. Cum am avut noroc sa fiu destul de inteligent in copilarie cat sa cunosc limba romana, acum o folosesc, iar intre timp, am deprins si o experienta de viata puternica.

Tipelor le plac baietii care le ofera incredere, le protejaza si care au calmitatea in voce suficient de mare incat sa le relaxeze. Nu se uita la baieti ca pe o masa de alimente, dar desigur, aspectul conteaza.

Incerci sa pui pe tine, sau sa slabesti, mereu o sa fie ceva ce nu se potriveste: nasul, sprancenele, buzele, tenul, incheietura mainii, a piciorului..cine stie.

Daca la baieti totul tine de masa musculara, la fete totul degenereaza. Fond de ten si ruj in fiecare minut, creion, fard peste fard, culori dinverse si coafuri complexe, modificari dese si placute, uneori gresite, oja cat mai surprinzatoare, desene ciudate pe micile loc unghii.

Desigur la greutate e dubios de grav. Se pun probleme de ordinul gramelor si centimetrilor, milimetrilor chiar. Se pune problema tonifierii fiecarui centimetru si a fiecarei celule.

Toata trebadura se naste in indoieli, in neincredere si teama ca ceilalti nu te vor accepta. Gras sau slab, nu esti tot om ? Desigur, doresti sa fi cat mai aproape de visul celor din jur insa uiti ca omul ar trebui definit inainte de toate de sentimente.

Nu ar trebui sa te intrebi daca esti prea gras sau prea slab, atunci cand cele trei cuvinte pe care le stii sunt scrise gresit. Si de ce iti faci probleme despre cum arati cand esti prea tamp sa poti agata o fata, si nu iti gasesti cuvintele cand ea se apropie ?

Hai ma, ce dracu” fiti seriosi, cat sa conteze daca esti gras sau slab cand nu stii sa vorbesti, sa simti, sa soptesti sau sa atingi ?

Crezi ca mai e atat de important daca esti prea gras sau slab, cand pentru ea conteaza atat de mult privirile tale si siguranta vocii tale ? Fi gras, dar iubeste – o cum nimeni nu a mai iubit – o, sau fi slab si doreste – o mai intens decat toti ceilalti la un loc.

Apoi, fi gras sau slab da” pretuieste fiinta e a ta indiferent de kilogramele tale. Acum incearca doar sa nu mananci ca porcu”, nu da bine

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?