Nu isi are rostul sa incercam sa devenim mai buni. Mereu se va gasi cineva, undeva, candva, mai bun ca noi. Nici mai inteligenti, caci mereu va fi cineva cu mult mai intelligent decat noi am fi vreodata.

Nu isi are rostul nicio lupta pentru iubire, mereu cineva o sa iubeasca mai mult, mai puternic si mai adanc. Rostul luptelor e pierdut intre ganduri, caci mereu va fi cineva mai puternic, mai crud.

Nu are rost san e schimbam. Mereu va vi cineva mai schimbat, mai diferit. Nici sa iubim nu are rost. O sa suferim si o sa ne plangem celor care ne iubesc. Nu are rost sa iertam, caci vom fi altadata iertati si ne vom aminti ca toti oamenii gresesc. Nu are rost sa vorbim, pentru ca uneori cuvintele nu sunt suficiente.

Nu are rost sa facem liniste. Linistea e plictisitoare, e monotonia strigatului disperarii. Nu are rost sa facem dragoste. Nu cand putem face sex, fara complicatii, doar bine, fara sentimente confuse si contradictorii.

Nu are rost sa ascultam. Mereu va fi altcineva gata sa asculte, care se va bucura atat de tare incat va spune mai departe. Nu are rost sa pastram tacere, liniste, calmitate. Mereu vor fi tradatori, mereu vor fi lacrimi.

Nu are rost sa invatam. O sa luam slujbe care nu ne vor caracteriza studiile, sau o sa ramanem fara slujba. Nu are rost sa tintim catre un tel nobil, mereu vor exista teluri mai nobile. Nu are rost sa incercam sa ne facem iubiti, altii vor fi cei adorati si pretuiti de popoare.

Nu are rost sa fim cinstiti, caci ne vom insela pe noi insine. Nu are rost sa invatam pentru un job bun, al carui post oricum se vinde pe bani buni. Nu are rost sa inchidem ochii obositi, cand ne vom trezi in durerea soneriilor care vestesc apropierea mortii. Nu are rost sa fim pesimisti cand nu vom fi singurii care vom trece prin toate.

Nenumarate lucruri care nu au rost sa le indeplinim Intre toate, ramane intrebarea: ce e etic sa facem, sa murim tineri, sau sa renastem batrani ?

Nu – si are rostul, raspunsul; oricum, tanar mort e pe fiecare strada, iar batran salvat din senilitate, inca se ascunde in sanatorii.

Ceva cu rost, pentru lumea in care ne afundam, se poate ?

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?