Cu cat inaintezi in varsta, realizezi ca rolul parintilor incepe sa se schimbe. Daca in copilarie era acela de a avea grija de toate dorintele tale, cescand ai observat cum zambetele lor se raresc, se schimba.

Te trateaza cu maturitatea lor, in speranta ca tu vei deveni un om matur, cat mai repede. Probabil ca au nevoie de un sprijin, pe care l – au asteptat atatia ani de grija si responsabilitate.

Cu toata grija lor, adolescenta e varsta in care parintii intra in conflict cu ” cei mici “, din excesul de zel. Acest lucru se intampla in general in cazul fetelor. Sincer, si eu ma tem pentru asta; stiu ca daca o sa am o fata, undeva in viitorul indepartat, o sa ma tem la varsta adolescentei pentru ea.

Sunt baiat, e normal sa stiu multe ganduri si lucruri care m – ar face sa renunt repede la idea de a avea un copil. Acum sunt copil, dar ma gandesc cu o stranie indoiala la ziua in care voi fie u insumi un parinte, iar fiica”mea va vrea sa iese noaptea, va veni cu tipu” acasa, mie imi va veni sa il bat butin, poate il scutur de gandurile lui sinistre.

Acum nu cred ca toti sunt asa cum imi cunosc eu exemplul personal, insa, cei care nu sunt vor fi probabil papagali. Asa ca, e greu de ales un tip bun.

Parinti si copii se iubesc, se respecta, se cearta, se impaca; rad, plang, sufera, zambesc, traiesc atatea amintiri mai mult sau mai putin frumoase impreuna, incat oricate certuri ar avea intr – o viata, tot ar gasi calea de impacare.

E normal sa devina protectori cand obseva cea mai mica schimbare de comportament, insa, e anormal sa exagereze cand copilul se opreste, observa asta si il linisteste. E normal sa aiba indoieli legate de fiica”sa, fii”su, cand traim in secolul vitezei.

Droguri, alcool, cartierul, strada, calculatorul, slabiciunile, anturajul, toate reprezinta un potential pericol. E greu sa rezisti tentatiei, insa, daca ai inchide ochii, ai trece peste toate. Mai bine previ, decat sa tratez, nu ?

Parinti si copii – care isi are dreptatea ? Depinde de fiecare daca parintele e un retard, ii dam dreptate copilului, daca e copilul un degenerat, sau debil psihic, atunci cu siguranta parintele are dreptate. Usor de zis, nu ?

Sa zicem ca am rezolvat problema

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?