In week – end am descoperit cum Becali devine incet, incet un important personaj al scenei mondene. M – a surprins in timpul antrenamentelor cum pe marginea terenului se discuta despre el, ca mare personaj de basm, facand lucruri incredibile crezurilor umane.

Astfel, am descoperit cum domnia sa, Gigi Becali este recunoscut ca un nonconformist ( asta e termenul cel mai frumos regasit in dictionar ), un om plin de energie si de idei revolutionare ( poate nu la fel de revolutionare ca ale lui Vadim Tudor, da” e pe aproape omu” ). Cu alte cuvinte, e un sac de bani fara cap, in opinia multor tineri si cetateni a ai acestei tarisoare frumoase. Daca mai calatoream pe afara, poate auzeam si pe acolo ceva

Dovezi concrete ale “nonconformismului ” becalian, deja recunoscut in intregul popor roman, si au loc zi de zi noi evenimente care sa il faca sa rasara ca un boboc timpuriu in primavara rece ( va place cum a sunat asta ? : ) ) ).

Discutia de la antrenament era infatisata in stilul urmator: “Ati auzit ma ce a facut Becali ? ” logic, lumea nu avea nici cea mai mica idee, noroc ca tipul a continuat repede, grabit sa spuna fiecare cuvant inainte sa rada puternic: “Pai, ma, aveau stelistii meci in Antalia, si la ultimul amical de acolo, asta, Jiji se duce frate cu o masa, mananca, rade, se uita cum joaca aia taraneste. Ziceai ca e la picnic “. Povestea continua, cu fiecare gest “atent ” al domniei sale, ironizat cu multa placere de povestitorul nostru.

Inca nu uit cum Becali a plecat in preajma Sfintelor Sarbatori de Paste de acum ceva ani si oferea 5000 de euro in cluburi pentru tinerii care stiau Simbolul de Credinta ( Crezul ). Gestul nu e nici laudabil, nici condamnabil, totusi, prin aceasta consider ca a intinat oarecum religia.

Alte maretii: tronul regal. Oameni buni, e de bun gust ? E de bun simt ? Nicidecum. Si casa, cum sa ai casa cu aur poleita ? Cum sa ai crucifixul pe balcon de 2 metrii ( stiu ca asta toamna era destul de impunator ).

Legat de crucifix, eu sunt un tip din provincie, Craiova. Inainte de plecarea in Rusia, in vacanta de iarna, sora”mea avea de pus o viza. Alearga repede cu un prieten la Bucuresti sa puna viza si in drumul lor, observa o casa mare, mare ( incerc sa o fac o poveste amuzanta si frumoasa, pentru copii ).

Vazand casa aceea mare, mare, amandoi se mira, iar soferul ( nu, nu al lor, nu avem sofer : ) ), era un alt prieten ) le explica amuzat ca e casa lui Jiji. Initial nu au crezut, insa, pe masura ce au fost mai atenti, au gasit elementul definotriu: o imensa statuie cu Mantuitorul Iisus Hristos rastignit, pe balconul imensului palat. Asa ca, da, s – au hotarat amandoi sa creada ca e casa lui Becali. Au crezut apoi si explicatia cu aur poleit, au crezut si semnificatia tronului, au observat ca Becali e intradevar nonconformist.

Si uite cum cineva devine cunoscut, daca te intrebai e intradevar o reteta magica: Bani, fie prea multa minte, fie prea putina, noroc, sa traiasca sa le foloseasca pe toate si atat. Uitati – va, la Becali merge de minune

Acum spuneti voi, cine nu stie vorba aia: “pai ce sunt eu ma, Jiji Becali ? ” Faimos, dupa cum ziceam.

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?