Am descoperit cat timp liber am, numarand filmele vazute in ultimul timp. Undeva intre toate, amuzati, in timp ce jucam cu 2 prieteni poker, am decis sa rulam ceva classic. Am gasit in ” videoteca ” respectivului care era gazda, un film vazut cu interes in copilarie: ” Rambo 3 “. Trebuie sa ne plca, ne – am spus dupa care, haosul s – a dezlantuit.

Cel mai mult mi – a placut la filmul asta comedia faptelor tragice. Toti sunt ucisi, numai Rambo supravietuieste geniala ideea. Genial.

In copilarie, consideram filmele cu respectivu” erou frumoase, interesante; acum a ramas o stravezie umbra de curiozitate si mult umor. Il vedeam pe Rambo ca pe un deschizator de drumuri, pariah, luptator al onoarei.

Acum, acum pare doar un prostovan a carui fata exprima inteligenta in cateva cuvinte: “pumnii mei carte nu stie “. Tind totodata sa ii pun sub indoiala stilul sau de lupta. Pare un tip american banal, lipsit de precizie si inteligenta, care pune mana pe o pusca, un arc, o mitrariera, pistol grenada, bomba, orice, numai sa ii gadile degetele metalul rece, iar sunetul mortilor in agonie sa ii gadile auzul.

Sinopsis: “Dupa incursiunea din Vietnam, Rambo nu s – a mai intors in America. El traieste la o manastire unde ii ajuta pe calugari cu indeletnicirile zilnice. Colonelul Trautman, fostul superior al lui John Rambo din Vietnam, a fost numit sa conduca o misiune ce avea ca scop ajutorul rebelilor mujahedini din Afganistan.

Dar pentru misiunea aceasta el are nevoie de Rambo, care acum a gasit pacea si linistea si nu mai vrea sa aiba parte de razboi.

Operatiunea lui Trautman este descoperita de colonelul rus Raysen. Guvernul american il ajuta pe Rambo sa intre in Afganistan sa il salveze pe colonel care acum este torturat pentru informatii. Nimic nu poate sta in calea lui Rambo, care acum declanseaza un razboi impotriva rusilor in care va fi ajutat de rebelii mujahedini. ”

Cu alte cuvinte, Rambo e un salvator de suflete. Pentru un tip, ucide cateva sute, iar pentru o tipa, ar ucide cateva mi. Cum nu am vazut filmul care il precede, de curand, nu pot scrie despre acesta, insa, voi continua cu parerile despre filmul in cauza.

Mi – a placut atitudinea copilului care il intreba mereu: ce e asta ? Vai, un cutit mi – l dai ? Ce e asta ? Vai, un medallion frumos mi – l dai ? Ce e asta ? Vai, ce pistol, da – l incoa”. Genial. Ne – am amintit pe loc de tiganii din Romania. Nu ca as fi rasist, da” nu prea ii support, nu pe cei in genul. Sunt curios daca ei se suporta totusi, revenim.

” Rambo 3 ” – tipul de film care ar amuza orice sceptic, orice pesimist. Eu unul am ras la fiecare faza, la cum se ascundea cu rafinament in mijlocul luminii, cum tragea cu o singura mana cu mitrariera ( cu cealalta probabil le prindea gloantele alora ), cum salva pe toata lumea, chiar daca toata lumea vroia sa il ucida.

Vi – l recomand, ca o comedie de succes care va va aminti dupa caz, de copilarie sau tinerete

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?