Din discutiile cu amicii ajungi sa intalnesti termini care mai de care mai abstracti. Un exemplu este corectitudinea vietii. Majoritatea celor din jur considera ca viata e corecta cu unii, incorecta cu altii, justa sau injusta cu popoare, lumea intreaga uneori.

Sunt destule lucruri care ma amuza, iar asta e unul dintre ele cu siguranta. Probabil suntem o rasa de judecatori, nicidecum oameni. Sau toti oamenii sunt judecatori, mai nou ?

Sa trecem deci la subiect: Viata e sau nu dreapta ? Eu unul consider viata ca un ansablu de persoane ce vietuiesc in aceeasi lume cand nu e egala, nu e corecta. Egala ca lungime, egala ca nivel de trai, egala ca nivele de societate, s. a. m. d.

Cand o sa fie egala, fara sefi, fara subalterni, fara tampenii in genul, cand nu o sa mai poarte numele de euro, dolar, leu, sau cv in genu', atunci viata e corecta.
Cand nu esti redactor pentru 7 mil, si nici asistenta la 6jum, cu 10 mii de euro bani pentru post, platiti.. atunci o sa fie viata corecta.. Cand nu o sa mai stam sa ne gandim ca suferim din iubire, si ne vom gandi ca o sa fim fericiti, atunci poti spune ca viata e corecta.

Cand nu stai sa te gandesti…simti, fara sa regreti, fara sa ai teama, fara lacrimi de durere si tristetea care ne cuprinde in momente anoste, atunci viata e corecta. Si, cand nu o sa mai stam sa ne gandi la cat e viata de dreapta, sau nu, atunci o sa aflam ca e corecta, atunci ne vom bucura de corectitudinea ei. Pana atunci, avem de asteptat

Pentru tine viata e corecta ? De ce ? Pentru ca mama si tata ti – au pus totul la nas, te – ai apucat de facut toate poftele prietenei, prietenilor, tie, tuturor, uitand ca nu esti corect cu legile naturii ?

Dincolo de toate, viata e corecta cand stii ca meriti tot ce ai, incorecta cand stii ca ti – a furat totul, si egala cand stii ca puteai avea mai mult, dar esti fericit de tot ce e in jurul tau.

-By FW Editor-

Trimite prietenilor

Ai vreo nelămurire?